Globuline
eiwit dat niet of slecht in water oplosbaar is, wel in verdunde zoutoplossingen.
Uitgeversmaatschappij A. Manteau N.V. (1954)
verzamelnaam voor een aantal soorten dierlijk eiwit; sommige zijn onoplosbaar in water, maar lossen wel op in verdunde zoutoplossingen (globuline in engere zin, euglobuline), andere lossen daarentegen wel in water op en worden daarom pseudo-globulinen genoemd; een andere verdeling is die naar electro-foretische snelheid (zie electroforese): 𝛼 globu...
Jacon Kramers Jz (1948)
v. een in verdunde zoutoplossing oplosbare eiwitstof voorkomende in t bloed, in eieren, melk en plantenzaden.
Herman Pinkhof (1923)
een eiwitstof, het eerst gevonden in de witte bloedlichaampjes (globuli) door Alex. Schmidt; onoplosbaar in water, oplosbaar in slappe zout-oplossing.
dr. H. Pinkhof (1923)
een eiwitstof, het eerst gevonden in de witte bloedlichaampjes (globuli) door Alex. Schmidt; onoplosbaar in water, oplosbaar in slappe zout-oplossing.
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
o. (-n), eenvoudige eiwitstof, proteïne, in water onoplosbaar, wel in zoutoplossingen van bepaalde concentraties. (e) Globulinen lossen het beste op in zoutoplossingen van fysiologische concentratie. Zij komen voor in melk, het wit van eieren, graansoorten en oliehoudende zaden. De plasmaglobulinen kunnen worden onderverdeeld in ⍺1, ⍺2, 𝛽en y-...
J.H. van Dale (1898)
GLOBULINE, v. (scheik.) zekere eiwitachtige stof in het bloedplasma, in eiereiwit en eigeel, in de spieren en in de planten.
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: