essentiële vetzuren
kunnen in de voeding niet gemist worden, daar dier en mens ze niet kunnen synthetiseren. Het zijn onverzadigde hogere vetzuren; de voornaamste is linolzuur (algemeen in plantaardige oliën).
G. Th. van Kempen (1974)
kunnen in de voeding niet gemist worden, daar dier en mens ze niet kunnen synthetiseren. Het zijn onverzadigde hogere vetzuren; de voornaamste is linolzuur (algemeen in plantaardige oliën).
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
meervoudig onverzadigde vetzuren, die niet door mens en dierlijke organismen kunnen worden gesynthetiseerd, maar die noodzakelijk zijn voor de groei en een normaal functioneren van vele fysiologisch belangrijke processen. Tot de essentiële vetzuren worden gerekend: linolzuur, linoleenzuur en arachidonzuur, hoewel de laatstgenoemde uit linolzu...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: