Chinese kool
Chinese kool - Zelfstandignaamwoord 1. (plantkunde), (groente) Brassica pekinensis, een groente die behoort tot het geslacht kool
Wiktionary (2019)
Chinese kool - Zelfstandignaamwoord 1. (plantkunde), (groente) Brassica pekinensis, een groente die behoort tot het geslacht kool
Peter Joh. M. Zuidweg (2016)
Koolsoort en heeft een typische zoetachtige smaak en weinig kooleigenschappen. Chinese kool vindt weinig toepassing in Nederland. Vers verkrijgbaar in september tot november.
Veerman (1954)
Brassica cernua (THUNB.) FORB. et HEMSL., Brassica pekinensis (LOUR.) RUPR.. Deze koolsoort vormt een lange, smalle krop met lichtgroen blad. en teelt van deze koolsoort is in ons land van zeer weinig betekenis, omdat deze groente vrij onbekend is en de smaak door sommigen niet gewaardeerd wordt. Daar de planten gedurende de lange dagen snel bloems...
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
koolsoort, (Brassica), waarvan de krop langwerpig is. In de Benelux wordt zeer weinig Chinese kool geteeld. De kool wordt ter plaatse gezaaid in juli. Vroeger zaaien of op een zaaibed zaaien en daarna overplanten heeft tot gevolg dat veel schieters optreden. Als nateelt vindt de Chinese kool wel enige toepassing. Het enige in Nederland geteelde ras...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: