Cellophaan
een op glaspapier gelijkend hygiënisch verpakkingsmateriaal. De vervaardiging gelijkt op die van kunstzijde; oorspronkelijk was het een cellulose-ester, nu ook viscose.
Winkler Prins (1949)
een op glaspapier gelijkend hygiënisch verpakkingsmateriaal. De vervaardiging gelijkt op die van kunstzijde; oorspronkelijk was het een cellulose-ester, nu ook viscose.
E. de Bruyne, G.B.J. Hiltermann en H.R. Hoetink (1947)
in de volksmond ook wel glaspapier genoemd, is een transparante stof, die in de vorm van zgn. dunne foliën gebruikt wordt als verpakkingsmateriaal voor levensmiddelen, bonbons, sigarettendoosjes e.d. Daar het, evenals papier, water aantrekt, laat het vocht gemakkelijk door, wat voor het verpakken van levensmiddelen een groot bezwaar is. Vandaa...
Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)
Cellophaan - cellulose esters of aethers in dunne vellen. C. is glashelder, sterk en bij sommige merken vochtbestendig. C. wordt, evenals cellon, gebruikt voor het verpakken van levensmiddelen e.d.
P.J.F.H. van de Rivière, R. de Ruyter-van der Feer (1928, 1930 en 1938)
heet het heel dunne doorzichtige vliesje, waarin soms ontbijtkoek, noten of andere vruchten en een enkele maal chocolade wordt verpakt. Het wordt van cellulose gemaakt.
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
Cellophaan - viscose in den vorm van zeer dunne doorzichtige vliezen, tot 0.02 m.M. dun. Zeer elastisch, doorzichtig, ondoordringbaar voor vocht en gassen. Gebruik: als verpakkingsmateriaal, en voor het ondoordringbaar maken van papier (niet bruikbaar voor films). Litteratuur: La Technique moderne 1913. T. VI. Cellulair-pathologie. Het lichaam van...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: