Wat is de betekenis van Beoordelen?

2019
2021-01-27
Wiktionary

Nederlandstalige WikiWoordenboek

beoordelen

beoordelen - Werkwoord 1. (ov) tot een oordeel komen over iets Dat kan ik echt niet beoordelen. Woordherkomst Afgeleid van oordelen met het voorvoegsel be-.

Lees verder
2018
2021-01-27
Muiswerk Educatief

Nederlands woordenboek voor onderwijs

beoordelen

beoordelen - regelmatig werkwoord uitspraak: be-oor-de-len 1. ergens een mening over vormen ♢ hoe beoordeel je dat boek? Regelmatig werkwoord: be-oor-de-len ik beoordeel jij/u beoordeelt...

Lees verder
2016
2021-01-27
Cito

Onderzoek & Wetenschap

Beoordelen

Beoordelen is het toekennen van een waardering aan een geleverde prestatie. Deze waardering kan uitgedrukt worden in een cijfer of in een verbale kwalificatie. Men kan bij de beoordeling al of niet gebruik maken van een meetinstrument.

1990
2021-01-27
Art & Architecture Thesaurus

Art & Architecture Thesaurus

beoordelen

beoordelen - De functie of activiteit waarbij een weloverwogen besluit wordt genomen of waarbij een conclusie of mening wordt gevormd, met name wanneer de conclusie redelijk is en gebaseerd is op beschikbare informatie en gebruik van kritisch denken en onderscheidingsvermogen.

1973
2021-01-27
Oosthoek Encyclopedie

De Oosthoek is een Nederlandse encyclopedie die in verschillende uitvoeringen is verschenen

beoordelen

(beoordeelde, heeft beoordeeld), 1. zich een oordeel vormen over: zonder nadere gegevens kan men dat niet 2. een oordeel vellen, zijn goed- of afkeuring uitspreken over: een boek, een werk —.

1950
2021-01-27
Dikke Van Dale

Nederlands woordenboek (7e druk)

Beoordelen

(beoordeelde, heeft beoordeeld), een oordeel vellen, zijn goed- of afkeuring uitspreken over: een boek, een werk beoordelen; iemands doen en laten beoordelen; iets niet willen beoordelen, het in het midden laten; — tentoongestelde voorwerpen beoordelen, keuren, inz. de prijzen en onderscheidingen toekennen.