azijnmoer
azijnmoer - Zelfstandignaamwoord 1. de moedergist die de gisting van alcohol naar azijn veroorzaakt Woordherkomst samenstelling van azijn en moer
Wiktionary (2019)
azijnmoer - Zelfstandignaamwoord 1. de moedergist die de gisting van alcohol naar azijn veroorzaakt Woordherkomst samenstelling van azijn en moer
Dr. L.M. Metz (1937)
Het grijze vlies, dat zich op bier vormt en dat uit azijnzuurbacteriën bestaat. Deze bacteriën veroorzaken de azijnzure gisting, waarbij de zuurstof van de lucht zich met den alkohol verbindt, die daardoor in azijn overgaat. Om azijnzuur in het groot uit alkohol te maken, brengt men den alkohol over een groot oppervlak met zuurstof in aan...
J. Kramer (1908)
(Mycoderma aceti). Een schimmelplantje, dat zich in vloeistoffen, als wijn en bier, waarin eiwitachtige stoffen zijn opgelost en die aan de open lucht blootgesteld zijn, ontwikkelt; door het levensproces van dit plantje geschiedt de omzetting van alcohol in azijnzuur.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: