Auslese
(D) de 3e predikaat zoete wijn. Aan dit pradikaat gaan vooraf: le predikat Kabinett, 2e Spatlese.
Douwe Brongers & Martijn Lutjenhuis (2011)
(D) de 3e predikaat zoete wijn. Aan dit pradikaat gaan vooraf: le predikat Kabinett, 2e Spatlese.
Harold Hamersma (2005)
Duits en Oostenrijks fenomeen. De aanduiding dat de wijn in kwestie gemaakt is van speciaal geselecteerde perfect rijpe druiventrossen. In de praktijk betekent dit vaak wat zoetere wijnen, soms aangedaan door het felbegeerde edel rot oftewel botrytis. Helaas zoals bij zoveel 'kwaliteitsaanduidingen' geen enkele garantie voor genoeglijk genieten.
A. Kolsteren en Ewoud Sanders (1994)
[Du. = selectie] term die aangeeft dat de druiven die voor de bereiding van wijn zijn gebruikt, speciaal zijn uitgezocht op rijpheid, gaafheid e.d. (vgl. Spätlese).
Jan Zellenrath (1979)
Duitse term voor wijn die uitsluitend van bepaalde geselecteerde druiven is gemaakt. Voor een Beerenauslese worden van iedere tros bepaalde druiven uitgekozen. Voor een Trockenbeerenauslese worden overrijpe druiven één voor één geplukt.→ DUITSLAND
Dr. H. W. J. Kroes (1951)
het uitzoeken, schifting, keuze, keur; selectie, bloemlezing; beste wijn; natürliche Auslese, natuurlijke teeltkeus.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: