assimileren
...
Van Dale Uitgevers (1950)
(assimileerde, heeft geassimileerd), (<Fr.-Lat.), 1. gelijkmaken; aanpassen; 2. (taalk.) het geheel of gedeeltelijk gelijkmaken, resp. -worden van een medeklinker aan een andere; 3. opnemen en in voedingsstoffen omzetten: de assimilerende organen der planten zijn de bladeren; — in zich opnemen in ’t alg.; 4. zich assimile...
M. J. Koenen's (1937)
geassimileerd (Fr. [Lat. assimilare]: gelijkmaken, aanpassen; opnemen en verwerken van voedingsstoffen).
Jozef Verschueren (1930)
(assimi'lerən) (assimileerde, heeft geassimileerd) [Fr. < Lat. ad + similis, gelijk] I. Eig, 1. Algm. gelijkmaken. 2. Inz. voedingsstoffen tot eigen substantie verwerken. II. Metf, 1. eigen maken : (zich) een wetenschappelijke stof -. 2. aanpassen.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: