Appelzuur
Een van de zuren, waaraan groene druiven het rijkst zijn, maar dat gedeeltelijk verdwijnt naarmate de druif rijp wordt. COOH - CH2 - CHOH - COOH.
Jan Zellenrath (1979)
Een van de zuren, waaraan groene druiven het rijkst zijn, maar dat gedeeltelijk verdwijnt naarmate de druif rijp wordt. COOH - CH2 - CHOH - COOH.
Veerman (1954)
2-basisch hydroxyzuur met de formule C4H6O5, structuurformule HO2C.CH2. CHOH. CO2H, kleurloze kristallen, smp. der optisch actieve vormen 100o, van het racemisch mengsel 131°, goed oplosbaar in water en alcohol, matig in aether. Voorkomen: als zodanig of in de vorm van zouten (malaten) in tal van onrijpe vruchten. Dit natuurlijke a. is optisch...
E. de Bruyne, G.B.J. Hiltermann en H.R. Hoetink (1947)
(acidum malicum; mono-oxybarnsteenzuur; hydroxy-aethaan-dicarbonzuur •— 1:2) met de samenstelling: HOOC.CHOH.CH2.COOH is een in het plantenrijk zeer verspreide, gedeeltelijk in vrije toestand, gedeeltelijk in die van zouten (malaten) voorkomende verbinding, welke in vele zuursmakende vruchten, in onrijpe appels, kruisbessen, druiven, enz...
dr. ir. P. Schoorl (1938)
Appelzuur is een organisch zuur dat zich in het sap van plantenmateriaal bevindt. In het bijzonder in enkele vruchten wordt het in belangrijke hoeveelheden aangetroffen. Voor de bereiding van appelzuur maakt men gebruik van onrijpe lijsterbessen. De chemische formule voor appelzuur is: C4H6O5. Het hoogste gehalte dat in consumptie-fruit is aangetro...
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
Appelzuur - een organisch zuur, COOH.CH2. CHOH.COOH, dat zich in het sap van vele onrijpe vruchten (appelen, druiven, kersen, kruisbessen) bevindt. Men bereidt het gewoonlijk uit onrijpe lijsterbessen.
J. Kramer (1908)
Een organisch zuur, C4 H6 O5. dat zich in het sap van vele vruchten (appelen, druiven, kersen, kruisbessen) in den onrijpen toestand bevindt.
Anthony Winkler Prins (1870)
Appelzuur is een organisch zuur, dat in vele zuursmakende vruchten, zooals appelen, lijsterbessen, kruisbessen, wordt aangetroffen. Uit het sap van deze vruchten kan het zuur worden bereid; men kent het als eene moeijelijk kristallisérende vaste stof. Het bestaat in procenten uit 36,35 koolstof, 4,21 waterstof en 59,44 zuurstof, of in scheikundig t...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: