Appellation controlée
(F) Wijn gemaakt uit druiven die in de genoemde streek groeien.
Douwe Brongers & Martijn Lutjenhuis (2011)
A. Kolsteren en Ewoud Sanders (1994)
[Fr. = gecontroleerde naam] aanduiding op fles Fr. wijn, ten teken dat de op het etiket vermelde naam van regeringswege op echtheid gecontroleerd is en er dus geen vervalsing heeft plaatsgevonden.
E. de Bruyne, G.B.J. Hiltermann en H.R. Hoetink (1947)
een sinds 1936 bij decreet vastgestelde aanduiding voor die Franse wijnen, die aan verschillende eisen, voor elk wijngebied afzonderlijk omschreven, voldoen. De wijnen moeten van met name genoemde druivensoorten zijn gemaakt, de oogst mag hoogstens een vastgesteld aantal hl per ha hebben bedragen en het alkoholgehalte mag niet beneden een vastgeste...
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: