Afkooksel
decoct, decoctum, drank bereid door het koken van (plantaardige) bestanddelen in water. zie aftreksel.
Uitgeversmaatschappij A. Manteau N.V. (1954)
decoct, decoctum, drank bereid door het koken van (plantaardige) bestanddelen in water. zie aftreksel.
Van Dale Uitgevers (1950)
o. (-s), vloeistof waarin stoffen zijn afgekookt en waarin dus de oplosbare geneeskrachtige, voedende, kleurende of andere zelfstandigheden die zij bevatten, zijn opgelost.
Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)
decoctum. In tegenstelling met vroeger, toen a. bereid werden door tot den vereischten graad van fijnheid gebrachte plantendeelen met water te koken, worden a. thans bereid door plantendeelen met water gedurende 30 min. in een waterbad op minstens 90° te verwarmen en daarna te coleeren. Hillen.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: