Redactie Ensie

Beleggen begrippen omschreven

Gepubliceerd op 24-05-2016

2016-05-24

Vastgoedfonds

betekenis & definitie

Een vastgoedfonds is een beleggingsfonds dat met name investeert in vastgoed. Dit zijn allerlei vormen van onroerend goed.

Beleggingsfondsen richten zich vaak op een bepaalde sector, branche of een bepaald goed. Investeerders kunnen op basis hiervan beslissen of men in bepaalde beleggingsfondsen wilt investeren of niet. Bij een vastgoedfonds belegt men in een fonds dat uitsluitend investeert in vastgoed. Dit zijn allerlei onroerende goederen, zoals huizen, kantoren, winkelcentra en dergelijke. Veel vastgoedfondsen hanteren een zogenaamd participatiebedrag. Dit is het minimale bedrag dat men dient te investeren in geval men wilt investeren in een vastgoedfonds. Daarnaast wordt er bij sommige vastgoedfondsen voor gekozen om specifiek te investeren in een bepaald soort onroerend goed. Zo zijn er vastgoedfondsen die uitsluitend investeren in kantoren of huizen.

Vastgoed wordt over het algemeen gezien als een goede investering. Veel onroerend goed is redelijk waardevast of stijgt in waarde, waardoor het doorgaans wordt gezien als een investering met relatief weinig risico. Het rendement van investeringen in een vastgoedfonds is dan ook vrijwel altijd positief.