Redactie Ensie

Beleggen begrippen omschreven

Gepubliceerd op 17-03-2016

2016-03-17

Agressieve aandelen

betekenis & definitie

Agressieve aandelen zijn aandelen die grote koersstijgingen en -dalingen ondergaan. Agressieve aandelen zijn hierdoor erg risicovol, men kan hier veel geld aan verdienen, maar net zo goed veel geld aan verliezen.

Voor personen die als beginners hun intrede doen op de financiële markten, geldt dat ze er goed aan doen om niet te investeren in agressieve aandelen. Dit zijn aandelen met een vrij hoog risico. Desalniettemin kan men door middel van agressieve aandelen een hoog rendement behalen. Door het juist verhandelen van agressieve aandelen kan men op deze manier een gouden investering maken.

Doordat agressieve aandelen onderhevig zijn aan zeer grote koersschommelingen, kan de waarde van dit soort aandelen in korte tijd veel stijgen of dalen. Dit betekent dat men in zeer korte tijd veel winst kan maken of verlies kan lijden met het verhandelen van agressieve aandelen. Agressieve aandelen worden daarom ook wel cyclische aandelen genoemd. Onder personen die bepaalde zekerheden verkiezen boven een groot risico, zijn agressieve aandelen dan ook niet populair. Wanneer men besluit om te investeren in agressieve aandelen, schakelt men hier dan ook vaak een broker voor in. Een broker is iemand die de financiële markten goed kent, en daardoor eventuele korte schommelingen goed kan voorspellen.

Voorbeelden van agressieve aandelen zijn aandelen van ondernemingen die erg worden beïnvloed door berichtgevingen in de media, zoals financiële instellingen als de ING bank en Aegon. Door negatieve berichtgevingen omtrent deze ondernemingen kan de waarde van de aandelen zeer snel zakken, door positieve berichtgevingen over de economie kunnen de aandelen juist zeer snel stijgen.