Redactie Ensie

Bedrijfsverzekeringsbegrippen omschreven

Gepubliceerd op 07-09-2016

2016-09-07

Transactie garant service

betekenis & definitie

Een transactie garant service is een dienst, veelal aangeboden door banken of verzekeraars, die ondernemers ondersteuning en advies biedt bij het afsluiten van transacties. De transactie garant service is bedoeld om ervoor te zorgen dat debiteuren hun rekeningen betalen.

Het komt veel voor dat men als ondernemer bepaalde goederen of diensten levert aan partijen die hier nog niet voor hebben betaald. Op dat moment worden deze personen gezien als debiteuren. Wanneer men er als ondernemer niet gerust op is dat al deze debiteuren hun openstaande rekeningen zullen betalen, kan men gebruik maken van een transactie garant service. De transactie garant service levert verschillende diensten, zoals het verzekeren tegen wanbetaling, het verstrekken van informatie en het monitoren van de kredietwaardigheid van klanten en het geven van kredietadvies.

Een transactie garant service heeft veelal verschillende aandachtspunten. Hierbij staan echter drie diensten centraal, namelijk het toetsen van afnemers op kredietwaardigheid, het verzekeren van een factuur en de incasso van openstaande schulden. Deze drie diensten uiten zich wat concreter in het geven van kredietadvies over (potentiële debiteuren), het innen van openstaande schulden middels een incassoteam en het uitkeren van vergoedingen voor verzekerde facturen.

Men kan vaak niet zomaar gebruik maken van transactie garant service. Hiervoor moet men als ondernemer vaak al klant zijn bij een specifieke bank of al een verzekering hebben afgesloten bij een bepaalde verzekeraar.