Redactie Ensie

Bedrijfsverzekeringsbegrippen omschreven

Gepubliceerd op 07-09-2016

2016-09-07

Bedrijfsverzekeringen

betekenis & definitie

Bedrijfsverzekeringen zijn verzekeringen die ondernemingen af kunnen sluiten om de risico’s van het bedrijf te kunnen dekken. Het is niet verplicht voor een ondernemingen om een bedrijfsverzekering af te sluiten. Veel verzekeraars bieden speciale bedrijfsverzekeringen aan die toegespitst zijn op de specifieke kenmerken van een bedrijf of bedrijfstak.

Er zijn veel bedrijfsverzekeringen waarmee bedrijven zich kunnen indekken tegen bepaalde risico’s. Voorbeelden hiervan zijn de bedrijfsschadeverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandverzekering, inkomensverzekering en verzuimverzekering.

Bij het afsluiten van een bedrijfsverzekering kijkt een verzekeraar naar een aantal elementen van de onderneming. Zo wordt de risicobereidheid van de onderneming meegenomen, net zoals de kennis en ervaring die binnen het bedrijf aanwezig is. En ook wordt de situatie waarin de onderneming verkeert bekeken bij de aanvraag van een bedrijfsverzekering.

Bedrijfsverzekeringen kunnen voor uiteenlopende zaken worden afgesloten. Zo kan een onderneming zich verzekeren tegen schade aan gebouwen, auto’s en andere eigendommen. Maar het is ook mogelijk om een bedrijfsverzekering af te sluiten voor inkomensverlies, exportverlies en schade of verlies van goederen.

Hieronder is een overzicht te vinden van de verschillende soorten bedrijfsverzekeringen:
arbeidsongeschiktheidsverzekering
zakelijke autoverzekering
bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
bedrijfsschadeverzekering
beroepsaansprakelijkheidsverzekering
exportkredietverzekering
goederenverzekering
inkomensverzekering
inventarisverzekering
kredietverzekering
opstalverzekering
rechtsbijstandverzekering
verzuimverzekering