Algemeen Nederlands Woordenboek

Algemeen Nederlands Woordenboek (2009-heden)

Gepubliceerd op 29-10-2020

zoekmachineoptimalisatie

betekenis & definitie

verrijking webpagina voor hoge zoekscore.

geheel van methodes om een webpagina of website hoog te laten scoren in de zoekresultaten van zoekmachines; verrijking van een webpagina of website om die goed vindbaar te maken voor zoekmachines; SEO.

Voorbeelden:
Zoekmachineoptimalisatie is de kunst om je website op een bepaalde manier te maken of op te bouwen zodat Google en bezoekers je website gemakkelijk kunnen vinden. Maar het betekent ook je webpagina hoog laten scoren in Google voor relevante zoekwoorden.
https://www.sortlist.be/en/agency/smartdata-agency

Indien je wilt weten wat zoekmachineoptimalisatie is, oftewel SEO (Search Engine Optimization), kan ik het heel kort houden: hoog scoren in de zoekmachines met verschillende zoekopdrachten.
https://juist.nl/blog/zoekmachineoptimalisatie-wat-is-seo/, 15 april 2019

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) gaat vaak over het maken van kleine aanpassingen in delen van je website. Als je deze wijzigingen afzonderlijk bekijkt, lijken deze wellicht kleine verbeteringen. Als je deze echter combineert met andere optimalisaties, kunnen deze wijzigingen een aanzienlijke invloed hebben op de gebruikerservaring van je site en de prestaties van je site in organische zoekresultaten.
https://support.google.com/webmasters/answer/7451184?hl=nl

Zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO (Search Engine Optimization) genoemd, is de kunst van het optimaliseren van je website voor de zoekmachines zodat je gevonden kunt worden in de zoekresultaten en op die manier (meer) verkeer naar je website kunt krijgen.
https://imu.nl/internet-marketing-kennisbank/zoekmachine-optimalisatie/