grijsbruine huisjesslak.
vrij grote grijsbruine huisjesslak die vooral in warmere, kalkrijke streken voorkomt en die in de Franse keuken wordt gegeten als een delicatesse.
Voorbeelden:
De wijngaardslak kan wel schade aanrichten maar verdient een tolerante houding, vermits het een zeldzame diersoort is.
http://www.ecoline.org/verde/publicaties/stopdeplaag/index.shtml
Als grootste slak van ons land heeft de wijngaardslak behoorlijk wat kalk nodig voor de opbouw van zijn huisje en dat verklaart de gebondenheid van deze soort aan kalkrijke biotopen.
http://home.planetinternet.be/groenvoer/index.htm#natuur, 1996
Het gemakkelijkst waar te nemen is wel de wijngaardslak, de escargot de Bourgogne, onze grootste Belgische slak.
http://home.planetinternet.be/groenvoer/index.htm#natuur
Overdag werkte hij zich kapot op een bouwterrein, 's avonds gaf hij zich over aan zijn passie, namelijk zich ongans eten aan wijngaardslakken in de levenmiddelenafdeling van het KaDeWe, het Kaufhaus des Westen.
Wladimir Kaminer, Russendisco, 2001
Parelhoenboutjes met wijngaardslakken [...] vier parelhoenboutjes • 24 middelgrote wijngaardslakken (pot of blik) • twee uien • twee eetlepels tomatenpuree • twee takjes tijm • 1 dl kippenbouillon • twee eetlepels zonnebloemolie • twee eetlepels roomboter • twee tenen knoflook.
http://www.biercuisine.nl/