Algemeen Nederlands Woordenboek

Algemeen Nederlands Woordenboek (2009-heden)

Gepubliceerd op 30-05-2017

visvlees

betekenis & definitie

vlees van consumptievis.

spierweefsel en vet van een vis dat geschikt is voor menselijke consumptie; vlees van consumptievis om op te eten.

Voorbeelden:
De graat geeft smaak af aan het visvlees, waardoor de forel een vollere smaak heeft.
http://www.visbureau.nl/vissoorten.htm

Tonijn wordt in moten gesneden of gefileerd. Zowel door de structuur als door de diep roze kleur heeft het visvlees veel weg van rund- en kalfsvlees en men spreekt dan ook over tonijnsteak of -biefstuk.
http://www.visbureau.nl/vissoorten.htm

Hondstong. Behoort tot de familie van de platvissen, waartoe ook schol en tong behoren [...]. De structuur van het visvlees lijkt op die van tong, hoewel de smaak dichter bij die van schol ligt.
http://www.hollandsepot.dordt.nl/producten/producten.htm