Algemeen Nederlands Woordenboek

Algemeen Nederlands Woordenboek (2009-heden)

Gepubliceerd op 29-10-2020

mancave

betekenis & definitie

ruimte waarin een man zich terugtrekt.

ruimte, bijvoorbeeld een kelder, zolder of garage, waar een man, alleen of in gezelschap, meestal van andere mannen, zijn hobby's of andere activiteiten kan beoefenen; ruimte waarin een man zich terugtrekt.

Voorbeelden:
Een mancave zou vol moeten staan met de dingen waar jij van houdt, van voetbal tot hobby's, tot sporttrofeeën en een goedgevulde bar.
https://nl.wikihow.com/Een-mancave-maken

Onze gok is dat jouw partner waarschijnlijk al verantwoordelijk is voor de inrichting van het overgrote deel van het huis. Zo niet, negeer je haar alsnog. Het idee achter de mancave is dat het voor de man is. Jij bepaalt wat erin komt te staan en hoe het eruit gaat zien. Als je heel extreem bent kun je zelfs een poging doen om haar de toegang te weigeren. Niet zo chique natuurlijk, dus op eigen risico!
https://jfkmagazine.nl/deze-tips-helpen-jou-de-perfecte-mancave-in-te-richten/, 7 januari 2016

Recent onderzoek in the Journal of Consumer Culture toont aan dat een mancave therapeutisch werkt. In het onderzoek gaven mannen aan dat hun eigen hang-out ervoor zorgt dat ze kunnen ontspannen, nadenken over de toekomst en dat het hun ware identiteit naar boven haalt, zegt Mariam Beruchashvili, coauteur van het onderzoek.
http://www.menshealth.nl/Lifestyle/Je-hebt-recht-op-een-mancave-en-wel-hierom