tong van een kalf.
tong van een kalf, vooral genoemd als een stuk vlees dat als gerecht wordt bereid.
Voorbeelden:
Een kennis van ons werkt in een slachterij en hij neemt wel eens wat mee. Van hem kreeg ik laatst een plastic zak met daarin een loeiverse kalfstong. En aangezien er afgelopen weekeinde mensen kwamen eten was dit een mooie aanleiding om dat zachte vlees op twee manieren klaar te maken: als koude snack en lauw in een salade met waterkers en appel.
http://weblogs.nrc.nl/thuiskok/2011/03/22/kalfstong-op-twee-manieren/
Doe de kalfstong met zout en water in een pan, zodat de tong net onder water staat. Breng deze in een open pan aan de kook en schep het schuim eraf met een schuimspaan. Herhaal het afschuimen totdat er geen schuim meer gevormd wordt.
http://www.petersfarm.com/default.asp?p=http://www.petersfarm.com/nl/recepten/kalfstong_in_witte_wijnsaus.asp