Woordenboek van eigentijds Nederlands

Algemeen Nederlands Woordenboek (2009-heden)

Gepubliceerd op 30-05-2017

ervaringsbewijs

betekenis & definitie

bewijs van werkervaring en vakbekwaamheid.

bewijs van werkervaring en vakbekwaamheid voor iemand zonder relevant diploma.

Voorbeelden:
Het ervaringsbewijs is een officieel en algemeen erkend document van de Vlaamse overheid. Het maakt je ervaring tastbaar en is een formeel bewijs van je vakbekwaamheid. Je kan je ervaringsbewijs behalen als je slaagt voor een praktische proef in een testcentrum. Tijdens de praktische proef wordt nagegaan of je de juiste competenties hebt om het beroep uit te oefenen.
https://www.vdab.be/ervaringsbewijs

In deze oproep kunnen kandidaat-testcentra een erkenningsaanvraag indienen tot testcentrum voor de beschikbare ervaringsbewijzen (goedgekeurd door SERV en per ministerieel besluit). Voor beroepen waarvoor reeds twee of meer centra een erkenning hebben voor het afnemen van een proef voor het ervaringsbewijs komen enkel deze centra in aanmerking.
http://www.esf-agentschap.be/uploadedFiles/Voor_ESF_promotoren/Nieuwe_oproepen/Oproepfiche%20%20ervaringsbewijs%202010.pdf, 2010

Veel mensen doen al werkende ervaring op, maar kunnen hun vakbekwaamheid niet bewijzen omdat ze geen diploma hebben. Die mensen kunnen nu een ervaringsbewijs aanvragen.
Gazet van Antwerpen, 12 september 2006

Veronique getuigt over het ervaringsbewijs die ze behaald heeft.
http://www.youtube.com/watch?v=fGAYWf6moAo, 12 juni 2010


Alsjeblieft!
Dit artikel kreeg je van Ensie cadeau. Wil je ook bijdragen aan toegankelijke kennis?Word vriend van Ensie en ontvang een gratis encyclopedie!