Algemeen Nederlands Woordenboek

Digitaal woordenboek van eigentijdse Nederlands

Gepubliceerd op 30-05-2017

2017-05-30

basketbalveld

betekenis & definitie

veld voor het spelen van basketbal.

met lijnen afgezet oppervlak op de vloer van een sporthal of op een geasfalteerd pleintje (gewoonlijk ca. 28x15 meter) waarop basketbal gespeeld kan worden, met aan beide korte kanten een paal waaraan een ring met een netje (de basket) is vastgemaakt die op tien voet hoogte hangt; veld voor het spelen van basketbal.

Voorbeelden:
Village Parc de Montsabert is een leuke, rustig gelegen viersterrenfamiliecamping in het mooie park van Château Montsabert. In het hoogseizoen is er een uitgebreid sport-/activiteitenprogramma met o.a. kanoën, boogschieten, wijnproeven, speurtochten en circus. Er is onder andere een te overdekken verwarmd zwembad, een sporthal met basketbalveld, badminton en tafeltennis, jeu de boules, voetbal, volleybal, tennis, fietshuur, recreatieruimte en speelautomaten.
http://www.travelxl.nl/vakantie/frankrijk/pays-de-la-loire/coutures/parc-de-montsabert/45332?DayCount=3

De kinderen kunnen zich in het nieuw aangelegde gedeelte van het Ringpark uitleven op verschillende speelattributen, een supersnelle skateboardbaan, een ruim basketbalveld, een tennisbaan en twee jeu de boulesbanen.
Meppeler Courant, 1995

Op het centrale plein, dat tevens als basketbalveld dienst doet en waar een gemeenschappelijke waterkraan staat, rennen twee kinderen weg.
NRC, 1995

Op de uitgebreide beursvloer elders overheerst het zakelijke geroezemoes van relaties die elkaar ontmoeten, maar nergens is het zo spectaculair en meelevend als rond het Meppeler basketbalveld.
Meppeler Courant, 1994