plateelbakkerij in Delft, die van 1661 tot I777 heeft bestaan. De bloeitijd van deze plateelbakkerij begint wanneer zij in 1688 wordt gekocht door Victor Victorsz. en diens zoon Louwijs, welke laatste tot 1713 eigenaar blijft.
In de periode 1661-1713 werd zowel blauw aardewerk vervaardigd, met aanvankelijk een Wan-li-decor (Kaapse schotels), maar later overwegend een K'ang Hsi-decor, alsmede polychroom in hoogvuurtechniek gebakken aardewerk. De merken uit deze periode vertonen veel gelijkenis met die van De Metale Pot. waarvan de produktie op een even hoog peil staat, zodat het moeilijk is een voorwerp met zekerheid toe te schrijven aan Louwijs Victorsz. (LF of LVF) of Lambertus van Eenhoorn (LVL). Deze zekerheid verschaft alleen de toevoeging van de initialen IP (Jan Pietersz., die als plateelschilder in De Dobbelde Schenckan werkzaam was) of de toevoeging van de letters DS (Dobbelde Schenckan). Het in deze periode vervaardigde Delfts blauw met zijn prachtige blauwe kleur, glanzend glazuur, voortreffelijk geschilderd decor en dunne scherf, benadert het Chinese porselein van zeer nabij. Ook het polychroom beschilderde aardewerk is van zeer hoog gehalte. Zwart Delfts werd in deze periode eveneens vervaardigd, maar door de reeds genoemde gelijkenis van de merken is ook hier een beschrijving moeilijk.
Na de dood van Louwijs Victorsz. wordt het bedrijf voortgezet door diens schoonzoon. Jacob van Thiel. In 1735 wordt het bedrijf gekocht door Gilles en Hendrick de Koningh, als voogden van Hendrick de Koningh jr. Zij waren reeds voor 1721 als plateelschilders in De Dobbelde Schenckan werkzaam. Aardewerk uit deze periode is beschilderd in Imaristijl. in polychrome moffelkleuren. Merken: van 1688-1713: L F of LVF, soms gecombineerd met initialen IP (Jan Pietersz.) of DS (Dobbelde Schenckan). Van kort vóór of vanaf 1721 :GDK of HUK (Gilles en Hendrick de Koningh), vanaf ca. 1764: DSK (Dobbelde Schenckan).