Agrarisch Encyclopedie

Veerman (1954)

Gepubliceerd op 17-11-2021

Vruchtenlimonadestroop

betekenis & definitie

(=vruchtenlimonadesiroop = vruchtensorbet) is een mengsel van al dan niet geconcentreerd vruchtensap, suikeroplossing, citroenzuur of citroensap en/of melkzuur, waaraan vruchten - geheel en/of in stukken - en vruchtenessence, alsmede ten hoogste 0,2 gewichtsprocent bindmiddel en een geringe hoeveelheid van een onschadelijke kleurstof mogen zijn toegevoegd. Het suikergehalte van v. moet ten minste 55 gewichtsprocent zijn, terwijl het vruchtensapgehalte ten minste 30 gewichtsprocent moet bedragen.

Als conserveringsmiddelen mogen worden toegevoegd: zwaveligzuur tot ten hoogste 75mg en benzoëzuur tot ten hoogste 250 mg per kg siroop. Vóór het gebruik wordt v. met water verdund (z. ook onder Vruchtenstroop).

< >