Horst-melderslo betekenis & definitie

De meeste champignonkwekerijen in Nederland zijn te vinden rond Horst en het bijbehorende kerkdorp Melderslo. De ideale plek dus voor het enige champignonmuseum in Nederland. Bovendien schotelt het museum wetenswaardigheden voor over asperges, ook wel 'de koningin van de groente' of 'het witte goud' genoemd. In het Nationaal Asperge- en Champignonmuseum is onder meer de langste asperge ter wereld van het zomerkoninkje. Alles draait er om de rode, geurige en smakelijke vruchten.

Nederlands enige themapark over de aardbei biedt onder meer een aardbeienwinkel met talloze aardbeienartikelen, aardbeienterras, aardbeientuin, aardbeienkabouterbos, aardbeienwandelroute en rondleidingen in het aardbeienproductiebedrijf. Er is ook een aardbeienmuseum. Het brengt de historie van de populaire vrucht in beeld, toont artikelen, snuisterijen en rariteiten die door de aardbei zijn geïnspireerd.

De bezoekers krijgen ook culinaire tips voorgeschoteld en informatie over biologische bestrijding en de veiling. Het Aardbeienland ligt te midden Het Rode Kruismuseum heeft een van de grootste verzamelingen in zijn soort. Te zien zijn bijna 500 miniaturen van ambulances van over de hele wereld, medailles, uniformen en medisch materiaal. Adres: Schoolstraat 45.