Biddinghuizen betekenis & definitie

Six Flags Holland noemt zich de achtbaanhoofdstad van Europa. Met recht, want het park in de polder grossiert in spectaculaire attracties. Daaronder bevinden zich enkele primeurs, die de inzittenden blootstellen aan krachten van 4G. In gewone mensentaal: je voelt je vier keer zo zwaar als met beide benen op de grond (1G).

Attracties dus voor mensen met een goede conditie, sterke maag en stalen zenuwen. Neem bijvoorbeeld de Superman The Ride, de eerste achtbaan in Europa waarin de inzittenden horizontaal worden gelanceerd: in amper drie seconden van 0 naar 90 kilometer per uur. La Via Volta is de eerste achtbaan in Europa met loopings voor- én achterwaarts. De El Condor is de eerste achtbaan in de wereld waarin de stoeltjes onder de rails hangen en de bungelende voeten geen houvast vinden. De Space Shot is de hoogste attractie in Nederland.

Mensen die al hoogtevrees hebben op steunzolen of met het klamme zweet op de rug in een lift stappen, kunnen de attractie maar beter mijden. De Space Shot lanceert twaalf personen met een snelheid van 85 kilometer per uur naar een hoogte van zestig meter. Daarna volgt een vrije val terug naar de aarde. Een rit met de Space Shot valt te vergelijken met de lancering van de ruimtependel Space Shuttle. Andere troeven zijn de houten rollercoaster Robin Hood en het 45 meter hoge reuzenrad La Grande Roue.

Boegbeeld van het pretpark in polder is sinds april 2002 de Goliath, de hoogste, langste, snelste, steilste en meest spectaculaire achtbaan van de Benelux. Op de 1214 meter lange gigant, met steile afdalingen tot wel zeventig procent, bereiken de wagentjes een topsnelheid 106 kilometer per uur. In het park staan ruim dertig attracties. Maar dat zijn niet allemaal thrillers. Six Flags Holland presenteert zich ook heel nadrukkelijk als show- en familiepark. In Bugs Bunny World zijn speciale attracties voor kleine kinderen. Het park staat in het teken van Tweety, Bugs Bunny, Sylvester, Daffy Duck en andere Loony Tunes. Ook Superman speelt er een hoofdrol. Adres: Spijkweg 30.

Naast Six Flags Holland ligt het grootste permanente evenemententerrein van Nederland.

Overdekte skihallen schieten als sneeuwklokjes uit de grond. Het Rivièra Recreatie Centrum is het eerste recreatiebedrijf met een sneeuwhal: Snow Village. Het winterse pretparadijs heeft de steilste en kortste skihelling van Nederland en is onder één dak te vinden met een zwembad. De hal is niet alleen voor liefhebbers van de lange latten, maar biedt ook sneeuwpret als sleetje rijden, sneeuwpoppen maken, sneeuwballengevechten en iglo's bouwen. Adres: Spijkweg 15.